Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

Γερμανικές εταιρίες αποσύρουν κεφάλαια από τη Βρετανία γιατί φοβούνται Brexit


Οι επενδυτές αναδεικνύουν τις ροπές της αγοράς. Αυτό είναι μία πραγματικότητα, την οποία κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί. Υπό αυτήν την έννοια, τα «μηνύματα» των επενδυτών ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία δεν είναι θετικά. Γερμανικές εταιρείες αποσύρουν μέρος των κεφαλαίων τους, υπό το φόβο ενός ενδεχόμενου Brexit, το οποίο θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην εγχώρια, στην ευρωπαϊκή, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.

Ο περιορισμός των γερμανικών επενδυτικών κεφαλαίων στη Βρετανία αγγίζει το 6% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, πέφτοντας στα 4,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Bundesbank, ενώ στη διάρκεια του 2015 είχε καταγραφεί κάθετη πτώση της τάξης του 40%.

«Μια έξοδος της Βρετανίας σημαίνει αβεβαιότητα για τις γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην χώρα» δήλωσε ο Μάρκους Κέρμπερ, γενικός διευθυντής της BDI Federation. «Οι εταιρείες αντιδρούν σε αυτό, καθυστερούν ή μειώνουν τις επενδύσεις τους» πρόσθεσε, περιγράφοντας το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί, αλλά και τους φόβους για ένα πιθανό Brexit. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου, η αβεβαιότητα θα διαρκέσει τουλάχιστον για μία περίοδο δύο ετών.

tribune.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
© 2014 GEGONOTA - NEWS | Designed by Making Different | Provided by All Tech Buzz