Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Χάος σε Σκωτία και Β. Ιρλανδία: Εκκενώθηκαν δεκάδες σχολεία υπό την απειλή βόμβας


Μετά την Αγγλία, άγνωστοι προκαλούν κομφούζιο στο σύστημα εκπαίδευσης της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας

Χάος σε όλη την επικράτεια της Βρετανίας έχει προκληθεί τα δύο τελευταία 24ωρα, καθώς οι αρχές έχουν δεχθεί απειλητικά μηνύματα για την τοποθέτηση βόμβας σε δεκάδες σχολεία, με αποτέλεσμα να έχουν εκκενωθεί συνολικά πάνω από 40 σχολικά συγκροτήματα, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες και κυκλοφοριακό κομφούζιο σε κεντρικούς δρόμους.


Πριν λίγες εβδομάδες, οι απειλές για βόμβα είχαν πλήξει τα σχολεία της Αγγλίας, υποχρεώνοντας τις αρχές να προβούν σε δεκάδες εκκενώσεις. Τις τελευταίες 48 ώρες, οι απειλές έχουν μεταφερθεί στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, όπου τη Δευτέρα εκκενώθηκαν 27 σχολικά συγκροτήματα και την Τρίτη εκκενώθηκαν άλλα 17!

Όπως ανέφερε η αστυνομία, οι απειλές δεν ήταν μόνο για βόμβες, αλλά για επιθέσεις με όπλα και απαγωγές παιδιών. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Σκωτία, δήλωσε ότι ένας μεγάλος αριθμός σχολείων στα κεντρικά της χώρας, δέχθηκε τηλεφωνικές απειλές, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί εκκένωση ορισμένων εξ αυτών.


Στην περιοχή έσπευσαν οι ειδικές δυνάμεις αντιμετώπισης κρίσεων, οι οποίες συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές, ώστε να βρεθεί η άκρη του νήματος στην επικίνδυνη αυτή ιστορία. Στην προσπάθειά τους «επιστρατεύθηκαν» και ειδικά όργανα παρακολούθησης, ώστε να εντοπιστεί το σήμα των δραστών και ει δυνατόν, να βρεθούν και να συλληφθούν. Εικάζεται, δε, πως υπάρχει σύνδεση με τις απειλές που είχαν προηγηθεί σε σχολεία στην Αγγλία.


protothema.gr

2 σχόλια :

 
© 2014 GEGONOTA - NEWS | Designed by Making Different | Provided by All Tech Buzz