Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

«Αυτοί που έχουν 30.000 – 40.000 ευρώ, άνθρωποι σαν εμένα πρέπει να επιβαρυνθούν περισσότερο» (Video)


Κανένας φορολογούμενος που παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ δεν πρόκειται να πληγεί, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Μιλώντας στον ANT1, είπε ότι «το νομοσχέδιο αυτό δίνει απόλυτη προστασία, στην πραγματικότητα καλύτερες συντάξεις και μικρότερες εισφορές για όλους όσους έχουν μέσο εργασιακό εισόδημα σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους 1.000 ευρώ και κάτω. Δεν φαίνεται πολύ ξέρετε, αλλά ξέρετε πόσοι Έλληνες είναι σε αυτήν την κατηγορία; Το 87% μισθωτών, το 90% των αυτοαπασχολούμενων και το 99% των αγροτών. Αυτοί που έχουν 30.000 – 40.000 ευρώ, άνθρωποι σαν εμένα πρέπει να επιβαρυνθούν περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά, απορρίπτοντας τη θέση ότι το νέο ασφαλιστικό είναι νόμος - «λαιμητόμος», καθώς, όπως είπε, σε αυτή την περίπτωση «θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή χθες».


Για το ΕΚΑΣ σημείωσε ότι η αντικατάστασή του θα γίνει για τους τωρινούς αλλά και για τους μελλοντικούς συνταξιούχους κι ότι συμφωνήθηκε με τις ψήφους όλων των κομμάτων.


Σχετικά με την διαφορά των τρεχουσών συντάξεων με τις μελλοντικές, ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι, «κρατούν την προσωπική διαφορά, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο όλες οι συντάξεις». «Ο χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ΕΚΑΣ θα δει τη σύνταξή του να ανεβαίνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης», τόνισε.
newmoney.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
© 2014 GEGONOTA - NEWS | Designed by Making Different | Provided by All Tech Buzz