Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Μετά το Πάσχα οι εκπτώσεις, με απεργία απαντά η ΓΣΕΕ στο κυριακάτικο άνοιγμα


Μετά το Πάσχα ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις Μαΐου ενώ την Κυριακή 8 Μαΐου τα καταστήματα θα είναι προαιρετικά ανοικτά ενώ εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή προκήρυξη απεργίας της ΓΣΕΕ την ημέρα αυτή 

Υπενθυμίζεται ότι η  συγκεκριμένη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά,  έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου. Η ΓΣΕΕ δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με τη συγκεκριμένη απόφαση εκτιμώντας ότι «αφενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και αφετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των πολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου». 

Η ΓΣΕΕ παράλληλα, από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τη μετάθεση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επαναλαμβάνοντας ότι για τα συνδικάτα και τον κόσμο της μισθωτής εργασίας η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα. 

Για αυτό η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας, σε χώρο και χρόνο που θα προσδιορίσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα. Επισημαίνεται ότι η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Απεργία που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης. 

Οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν μετά την αργία της Πρωτομαγιάς που μεταφέρθηκε στις 3 Μαΐου και θα διαρκέσουν ως τις 11  Μαΐου. 

Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
© 2014 GEGONOTA - NEWS | Designed by Making Different | Provided by All Tech Buzz