Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Ανησυχητικά μεγάλος αριθμός μεταναστών καταφθάνει στη Λιβύη


«Ένας ανησυχητικά μεγάλος» αριθμός μεταναστών καταφθάνει στην Λιβύη για να διασχίσει την Μεσόγειο, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σημειώνοντας πως η αναρχία που επικρατεί στη Λιβύη αποκλείει προς το παρόν την σύναψη μιας αντίστοιχης συμφωνίας με αυτή που υπέγραψε η Ε.Ε. με την Τουρκία, ο κ. Τουσκ τόνισε πως τα κράτη μέλη της Ε.Ε. πρέπει να είναι έτοιμα να βοηθήσουν για τη διαχείριση νέων αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στην Ιταλία, όπως και στη Μάλτα.

«Σε ό,τι αφορά την βαλκανική οδό, αναλάβαμε δράση πολύ καθυστερημένα, με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων το προσωρινό κλείσιμο των συνόρων εντός της ζώνης Σένγκεν», σημείωσε ο κ. Τουσκ. «Για αυτό το λόγο η πλήρης συνεργασία μας με την Ιταλία και την Μάλτα σήμερα αποτελεί προϋπόθεση για να την αποφυγή αυτού του σεναρίου στο μέλλον», πρόσθεσε.

Η Βιέννη, που μαζί με την Γαλλία και την Γερμανία, εκφράζουν παράπονα ότι η Ιταλία απλά «αφήνει να περάσουν» μετανάστες που κατευθύνονται βόρεια, σχεδιάζει αυστηρότερους ελέγχους στη μεθοριακή διέλευση στο Μπρένερ, πολυσύχναστο πέρασμα στις Άλπεις, για να εμποδίσει τη ροή μεταναστών και προσφύγων.

Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, περίπου 10.000 άνθρωποι έφτασαν στην Ιταλία τον περασμένο μήνα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
© 2014 GEGONOTA - NEWS | Designed by Making Different | Provided by All Tech Buzz