Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Θεοδωράκης: Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου


«Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται όπως να 'ναι»

Την άποψη ότι «ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου» εξέφρασε από τις Σέρρες ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της αξιολόγησης. «Έχω πει από καιρό ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δεχτεί τα βασικά σημεία της συμφωνίας, έχει αποφασίσει, και απλώς τώρα παίζουμε την τελευταία πράξη του δράματος που είναι ότι «διαπραγματεύομαι σκληρά άρα αυτά που θα φέρουμε πρέπει να τα δεχτεί ο ελληνικός λαός δίχως να διαμαρτυρηθεί», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση για συνεργασία που του απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «η χώρα χρειάζεται προοδευτικές λύσεις - προοδευτικές λύσεις στο κέντρο και λύσεις λογικής. Εμείς από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του Ποταμιού, είπαμε ότι θα συζητάμε και θα βρίσκουμε λύσεις με όσους είναι πρόθυμοι να ξεπεράσουν τα λάθη του παρελθόντος, για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τόνισε ότι «αυτό που πρέπει να γίνει τώρα, είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, να μπουν στην ελληνική οικονομία τα 5,7 δισ. που έχουμε υπογράψει ότι θα πάρουμε από τους εταίρους μας, και τα υπόλοιπα θα τα δούμε μετά. Αυτό που προέχει πάντως είναι να πάρει μια ανάσα η ελληνική κοινωνία, η ελληνική οικονομία», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται όπως να 'ναι. Ό,τι πιστεύει ανά περίοδο πως τη συμφέρει, το κάνει. Ό,τι δεν τη συμφέρει, δεν το κάνει. Πράγματα σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η συνταγματική αναθεώρηση, η αλλαγή του Συντάγματος, δεν τα προωθεί και αυτό είναι μια δυστυχία για τη χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
© 2014 GEGONOTA - NEWS | Designed by Making Different | Provided by All Tech Buzz