Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015

Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όταν πλένουμε το πρόσωπό μας


Δεν χρειάζεται να κοιτάξετε στον καθρέφτη σας για να μάθετε ότι το πρόσωπό σας είναι βρώμικο. Και πιθανώς δεν χρειάζεστε έναν οδηγό για το πώς να πλύνετε το πρόσωπό σας. Αλλά όσο αφορά αυτή τη φαινομενικά απλή κίνηση, υπάρχει ένα λάθος που όλοι κάνουμε: ότι το πλένουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται.

Σύμφωνα με με τον Barry Resnik, ένα δερματολόγο στο Μαιάμι και δημιουργό του Ινστιτούτου Resnik Skin, η μεγαλύτερη λανθασμένη αντίληψη που έχουν οι άνθρωποι σχετικά με τον καθαρισμό του προσώπου της έχει να κάνει με το να έχουν ένα «πρόσωπο που τρίζει από καθαριότητα.» Αυτό οδηγεί στην απομάκρυνση όλων των προστατευτικών ελαίων που παράγουν οι λιπώδεις αδένες μας.

«Ναι, η λιπαρότητα μπορεί να είναι κακή εάν συσσωρεύεται, φράζοντας τους πόρους και καταστρέφοντας το υπέροχο μακιγιάζ μας,» λέει ο Resnik. «Ωστόσο, υπάρχει για ένα λόγο: να μαλακώνει και να προστατεύει το δέρμα μας.»

Είναι δύσκολο να δεχτούμε την ιδέα του να μην κάνουμε πάρα πολύ κακή απολέπιση στο πρόσωπό μας. Αλλά όπως εξηγεί ο ίδιος, ο στόχος θα πρέπει να είναι η αφαίρεση της βλαβερής λιπαρότητας, μαζί με τη βρωμιά και την μόλυνση από τον αέρα.

«Το δέρμα μας θα αντικαταστήσει τη λιπαρότητα, αλλά η συνεχής επίθεση με πλύσιμο (στο πρόσωπό μας) θα προκαλέσει μόνο ένα δέρμα με κοκκινίλες και ερεθισμούς,» προσθέτει. «Επίσης θα κάνει δυσκολότερη την αποκατάσταση του κολλαγόνου και σε αποτέλεσμα, δυσκολότερο το να δείχνουμε όμορφοι. Το κουρασμένο, ερεθισμένο δέρμα με πολλές γραμμές δεν είναι ένα καλό αποτέλεσμα.»

Εάν αναρωτιέστε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να πλύνετε το πρόσωπό σας, ο Resnik λέει ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται είτε στην αρχή είτε στο τέλος της ημέρας. Επίσης σας προτείνει να χρησιμοποιείτε ένα απαλό καθαριστικό, χωρίς σαπούνι, ένα που δεν περιέχει συνθετικά στοιχεία που μπορούν να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
© 2014 GEGONOTA - NEWS | Designed by Making Different | Provided by All Tech Buzz